Edullinen kulutusluotto - Kilpailuta edullisin kulutusluotto 2024

Kilpailuta edullinen kulutusluotto yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Valitse lainasumma- ja laina-aika ja lähetä hakemus. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Suomi

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

lainahakemus

1. Lähetä lainahakemus

Lähetä lainahakemus jopa 30 pankille ja rahoituslaitokselle

lainavertailu

2. Vertaile lainatarjoukset

Vertaile sinulle myönnettyjä lainatarjouksia.

rahat-tilille

3. Hyväksy lainatarjous

Hyväksy paras lainatarjous. Rahat siirretään tilillesi jopa samana päivänä.

Kulutusluotot

edullinen kulutusluottoHaussa kulutusluotto ilman vakuuksia? Et ole yksin. Sadat tuhannet suomalaiset etsivät tapoja löytää halvin kulutusluotto pienellä korolla. Tässä kirjoituksessa jaamme vinkkejä joiden avulla kulutusluottojen vertailu on helppoa ja nopeaa.

Lue nämä vinkit ja voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa jo tänään.

1. Kilpailuta kulutusluotot

Monien mielestä paras tapa saada edullinen kulutusluotto on kilpailuttaa kulutusluotot pankkien ja rahoituslaitosten välillä.

Kilpailuttamalla kulutusluotot voit löytää edullisimmat kulutusluottojen korot ja ehdot, jotka sopivat tarpeisiisi parhaiten.

Kulutusluoton kilpailuttaminen onnistuu kätevästi verkkohakemuksellamme. Kilpailutamme yli 30 eri pankkia ja rahoituslaitosta. Löydä siis halvin laina usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, vain muutamassa minuutissa.

Kilpailutuksemme avulla löytyy halpaa lainaa heti tilille, koska palvelussamme mukana olevat pankit ja rahoituslaitokset myöntävät pääsääntöisesti vakuudettomia kulutusluottoja.

2. Kulutusluottojen vertailu

Edullisten lainojen vertailu on toinen vaihtoehto löytää halvin kulutusluotto.

Kun etsit kulutusluottoa netistä, on kulutusluottojen vertailu tärkeää. Loppujen lopuksi kaikki kulutusluotot eivät ole samanlaisia. Osassa kulutusluoton korko on alhaisempi, kun taas toisissa on joustavammat laina-ajat.

Nykyään on monia erilaisia lainavertailusivustoja, joiden avulla voit vertailla nopeasti ja helposti eri kulutusluottoja rinnakkain. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että nämä vertailut eivät välttämättä kerro koko totuutta.

Tämä johtuu siitä, että ne eivät välttämättä sisällä tietoja kaikista kulutusluottoja tarjoavista pankeista ja rahoituslaitoksista. Tämän vuoksi sinun on syytä olla tarkkana, kun vertailet vakuudettomien kulutusluottojen korkoja ja tietoja lainavertailusivustoilta.

3. Valitse lyhyempi laina-aika

Yksi tapa saada edullisin kulutusluotto on lainata rahaa mahdollisimman lyhyeksi ajaksi.

Tämä tarkoittaa, että sinun on maksettava kulutusluotto takaisin lyhyemmässä ajassa, mutta se tarkoittaa myös sitä, että maksat kaiken kaikkiaan vähemmän korkoa. Toisin sanoen mitä lyhyempi laina-aika, sitä halvempi kulutusluotto.

Tämä ei tietenkään ole aina mahdollista. Joskus tarvitset vain pidemmän laina-ajan rahoittaaksesi suuremman hankinnan. Mutta jos voit, yritä valita lyhyempi laina-aika kulutusluottoa varten.

4. Vältä korkeakorkoisia kulutusluottoja

Kun sinulla on kiire, on helppo tehdä virheitä. Ja kun kyse on rahoitustuotteista, kuten lainoista, pienikin virhe voi maksaa sinulle paljon rahaa.

Oletetaan esimerkiksi, että olet netissä ja sinun on lainattava rahaa nopeasti. Saatat törmätä tarjoukseen edullisesta kulutusluotosta ja ajatella, että se kuulostaa hyvältä tarjoukselta. Jos et kuitenkaan lue pienellä painettuun tekstiin, et ehkä tajua, että korko on alhainen vain muutaman ensimmäisen kuukauden ajan. Sen jälkeen se nousee huomattavasti. Ja ennen kuin huomaatkaan, sinulla on kulutusluotto, jonka korko on paljon odotettua korkeampi ja sitä voi olla vaikea maksaa takaisin.

Välttääksesi tämän, lue aina pienellä painettu teksti ennen lainan ottamista. Näin tiedät tarkalleen, mihin olet ryhtymässä, etkä jää kiinni mistään piilotetuista maksuista tai palkkioista.

5. Hae kulutusluottoa vain sen verran mitä tarvitset

Kulutusluottojen osalta on tärkeää, että haet vain tarvitsemasi määrän.

Jos haet enemmän luottoa kuin tarvitset, voit tuhlata rahaa tarpeettomiin asioihin. Mikä vielä pahempaa, harkitsematon lainanotto voi helposti johtaa sinut velkakierteeseen.

Kun siis harkitset lainan ottamista tai uuden luottokortin hakemista, mieti, kuinka paljon todella tarvitset. Olemalla varovainen lainanoton suhteen voit välttää kalliita virheitä, jotka voivat saattaa sinut vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen.

6. Kilpailuta kulutusluotot säännöllisesti

On tärkeää pitää silmällä kulutusluottojen korkoja ja varmistaa, että et maksa nykyisistä kulutusluotoista liikaa.

Yksi tapa tehdä tämä on kilpailuttaa kulutusluottoja säännöllisesti. Kulutusluotto olisi hyvä kilpailuttaa ainakin kerran vuodessa.

Kannattaa muistaa, että kulutusluoton korko voi vaihdella suuresti eri pankkien tai rahoituslaitosten välillä. Siksi on tärkeää vertailla korkoja säännöllisesti ja vaihtaa lainanantajaa, jos saat paremman tarjouksen.

Kun kulutusluoton korko kilpailutetaan säännöllisesti voit säästää rahaa joka vuosi.

7. Maksa kulutusluotto pois mahdollisimman nopeasti

Yksi tapa pitää kulutusluoton kulut alhaisina on maksaa kulutusluotto pois mahdollisimman nopeasti.

Tämä saattaa tuntua itsestään selvältä neuvolta, mutta se kannattaa toistaa. Mitä nopeammin maksat velkasi pois, sitä vähemmän maksat korkoja pitkällä aikavälillä.

Tämä ei tietenkään ole aina helppoa, mutta on olemassa muutamia strategioita, joiden avulla se onnistuu.

Yksi keino on maksaa velkoja kuukausierän sijasta kahdesti tai jopa viikoittain. Tämä auttaa sinua maksamaan velkasi nopeammin, ja se myös vähentää ajan mittaan kertyviä korkoja.

Toinen strategia on keskittyä maksamaan ensin korkeakorkoisimmat velkasi pois. Näin säästät rahaa pitkällä aikavälillä.

8. Harkitse kulutusluottojen yhdistämistä

Monilla ihmisillä on useita kulutusluottoja. Esimerkiksi autolainaa, joustolainaa ja useita luottokortteja.

Nämä lainat voivat olla kalliita, varsinkin jos niissä on korkea korko. Yksi tapa säästää rahaa on yhdistää kulutusluotot yhdeksi lainaksi.

Tästä on useita etuja. Ensinnäkin sinun on maksettava vain yksi kuukausierä usean sijasta.

Toiseksi voit saada yhdistelylainalle kilpailukykyisen koron, mikä voi säästää satoja tai jopa tuhansia euroja laina-aikana.

Lopuksi kulutusluottojesi yhdistäminen voi parantaa talouden hallintaa, koska velkasi ovat helpommin hallittavissa. Jos kamppailet useiden kulutusluottojen kanssa, velkojen yhdistäminen voi olla viisas päätös.

9. Vältä kulutusluottoja joissa on kalliit kulut

Kun otat lainaa, todellinen vuosikorko on se korko, jonka maksat vuosittain lainasta.

Todelliseen vuosikorkoon vaikuttavat kuitenkin myös muut maksut, kuten tilin avaamisesta ja hallinnoinnista perittävät maksut. Nämä maksut voivat kertyä nopeasti, ja ne voivat nostaa todellista vuosikorkoa.

On siis tärkeää olla tietoinen kaikista lainaan liittyvistä maksuista, ennen kuin allekirjoitat sopimuksen. Hyvä uutinen on se, että voit neuvotella lainanantajasi kanssa ja yrittää saada joitakin näistä maksuista pois.

Ja jos maksuhistoriasi on hyvä, voit ehkä saada tulevaisuudessa alhaisemman vuotuisen koron. Kannattaa siis tehdä kotiläksyt ja varmistaa, että ymmärrät kaikki mahdolliset kulut, joita luoton ottaminen voi aiheuttaa

10. Käytä vakuudellista kulutusluottoa suurten hankintojen rahoittamiseen

Vakuudellisessa lainassa omaisuutesi (kuten auto tai kiinteistö) toimii lainan vakuutena. Tämä tarkoittaa, että lainanantajalla on jonkinlainen vakuus, jos et pysty maksamaan takaisinmaksuja. Tämän vuoksi vakuudellisten lainojen korot ovat yleensä alhaisemmat kuin vakuudettomien lainojen. Niitä voi myös olla saatavilla suuremmille summille ja pidemmäksi ajaksi.

Vakuudettoman lainan vakuutena ei sen sijaan ole mitään omaisuutta. Tämä tekee siitä lainanantajille riskialttiimman, joten ne veloittavat usein korkeampaa korkoa vakuudettomasta kulutusluotosta.

11. Muista myös kilpailuttaa jo olemassa kulutusluotot

Kilpailuttamalla nykyiset lainasi voit säästää samalla tavalla kuin uuden kulutusluoton kilpailuttamisella.

Jos sinulla on useita kulutusluottoja, kannattaa harkita niiden yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Näin voit säästää korkomaksuissa ja tehdä veloistasi helpommin hallittavia.

12. Hae vakuudetonta kulutusluottoa keskisuuriin hankintoihin

Kun harkitset lainan ottamista suurta hankintaa varten, on tärkeää etsiä parhaat korot ja ehdot. Et ehkä kuitenkaan tiedä, että keskisuurten hankintojen rahoittamiseen on toinenkin vaihtoehto: Vakuudeton kulutusluotto.

Tätä luottotyyppiä, joka tunnetaan myös nimellä henkilökohtainen laina, voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, velkojen vakauttamisesta kodin parannusten rahoittamiseen.

Koska kyseessä on vakuudeton kulutusluotto, sinun ei tarvitse asettaa vakuuksia, kuten kotiasi tai autoasi. Tämä tarkoittaa, että hakuprosessi on yleensä nopeampi ja helpompi kuin vakuudellisen lainan hakeminen.

13. Älä hae ainoastaan pankin kulutusluottoa

Olet luultavasti kuullut, että paras tapa saada matalakorkoinen kulutusluotto on hakemalla se omasta pankista.

Oma pankki voi useasti tarjota kilpailukykyisen tarjouksen kulutsluotosta, mutta se ei tarkoita automaattisesti sitä, että se olisi halvin kulutusluotto.

Kilpailuttamalla ja vertailemalla pankin ja rahoituslaitosten vakuudettomia kulutusluottoja voit olla varma, että sinulle löytyy edullisin kulutusluotto netistä.

14. Älä hae kulutusluottoa jos et selviydy aiemmista veloista

Kulutusluottojen osalta on syytä pitää mielessä muutama asia.

Ensinnäkin, hae kulutusluottoa vain, jos todella tarvitset sitä. Toiseksi varmista, että sinulla on todella varaa vakuudettoman kulutusluoton takaisinmaksuun.

Ei ole mitään järkeä ottaa lainaa tai avata luottokorttia, jos sinulla ei ole varaa maksaa sitä takaisin.

Ja lopuksi, etsi parhaat korot ja ehdot. Älä mene ensimmäiseen tarjoukseen, jonka saat, vaan vertaile eri vaihtoehtoja varmistaaksesi, että saat parhaan mahdollisen tarjouksen. näiden yksinkertaisten vinkkien noudattaminen auttaa sinua pysymään poissa veloista ja välttämään taloudellisia ongelmia myöhemmin.

15. Muista maksaa kulutusluotto ajoissa takaisin

Kulutusluoton hakeminen voi olla hyvä tapa rahoittaa suuri ostos tai vakauttaa olemassa olevia velkoja. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kulutusluottoon liittyy vastuu.

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka on hyvä muistaa, on maksujen suorittaminen ajallaan. Myöhästyneet maksut voivat vahingoittaa luottotietojasi ja vaikeuttaa tulevien lainojen hyväksymistä.

Lisäksi myöhästyneistä maksuista voi aiheutua lisämaksuja ja korkoja.

Välttääksesi nämä ongelmat muista laatia talousarvio ja suorittaa maksut ajallaan. Noudattamalla näitä yksinkertaisia vinkkejä voit välttää monet kulutusluottoihin liittyvät sudenkuopat.

16. Korvaa luottokortti kulutusluotoilla

Jos olet kuten useimmat ihmiset, sinulla on luultavasti luottokortti tai kaksi, joita käytät jokapäiväisiin ostoksiin.

Vaikka tämä on kätevää, se voi myös tulla kalliiksi. Luottokorteilla on yleensä korkea korko, mikä tarkoittaa, että maksat ostoksistasi ajan mittaan enemmän.

Parempi vaihtoehto on korvata luottokortti kulutusluotolla. Kulutusluotto on lainatyyppi, jota voi käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten auton ostamiseen tai kodin kunnostamiseen.

Toisin kuin luottokorteilla, kulutusluotoilla on yleensä paljon alhaisempi korko. Näin ollen säästät korkokuluissa ja kulutusluottoa voi samalla käyttää suuremman hankinnan rahoittamiseen. Jos etsit edullisempaa tapaa käyttää luottoa, kulutusluotto on hyvä vaihtoehto.

17. Hae kulutusluotto pikavipin sijaan

Jos tarvitset käteistä nopeasti, saatat joutua houkutukseen ottaa pikalainaa. Tämä ei kuitenkaan yleensä ole hyvä idea.

Pikavipit ovat lyhytaikaisia lainoja, joihin liittyy korkea korko ja korkeat maksut. Tämä tarkoittaa, että saatat joutua maksamaan takaisin paljon enemmän kuin lainasit alun perin.

Lisäksi jos et pysty maksamaan lainaa takaisin ajallaan, sinulta saatetaan periä lisämaksuja ja korkoja. Näiden ongelmien välttämiseksi on parasta käyttää kulutusluottoja pikalainojen sijaan.

Kulutusluotto on lainatyyppi jota voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin. Toisin kuin pikavipeissä, kulutusluottojen korko on yleensä paljon alhaisempi ja ne ovat joustavampia.

Tämä tarkoittaa, että voit säästää korkokuluissa huomattavan summan rahaa. Jos tarvitset käteistä nopeasti, kulutusluotto on parempi vaihtoehto kuin pikalaina.

18. Älä hae kulutusluottoa jos sinulla ei ole säännöllisiä tuloja

Ennen kuin haet kulutusluottoa on tärkeää varmistaa, että sinulla on säännölliset tulot.

Näin luotonantajat luottavat siihen, että pystyt maksamaan kulutusluoton takaisin. Jos sinulla ei ole säännöllisiä tuloja, sinulta saatetaan evätä kulutusluotto tai sinulle saatetaan tarjota lainaa erittäin korkealla korolla.

Jos siis kulutusluoton hakeminen on ajankohtaista, varmista ensin, että sinulla on säännölliset tulot.

19. Varaudu riskeihin, jotka voivat vaikuttaa kulutusluoton lyhentämiseen

Yksi suurimmista riskeistä on se, että et ehkä pysty maksamaan luottoa takaisin, jos taloudellinen tilanteesi muuttuu.

Jos esimerkiksi menetät työpaikkasi tai sairastut, sinun voi olla vaikea maksaa kulutusluoton lyhennyksiä ajallaan.

Tämän vuoksi on tärkeää, että sinulla on varasuunnitelma siltä varalta, ettet pysty maksamaan kulutusluoton lyhennyksiä takaisin.

Sinun tulisi olla tietoinen myös muista riskeistä, kuten korkojen nousun mahdollisuudesta. Vaikka näitä riskejä ei ole aina helppo ennustaa, on tärkeää varautua niihin.

Kun ymmärrät kulutusluottoihin liittyvät riskit, voit varmistaa, että pystyt maksamaan luoton takaisin ja välttämään taloudelliset vaikeudet.

20. Älä käytä kulutusluottoa tarpeettomien hankintojen rahoittamiseen

Yksi suurimmista virheistä, joita voit tehdä, on käyttää kulutusluottoa tarpeettomien hankintojen rahoittamiseen.

Jos sinua esimerkiksi houkuttaa hakea kulutusluotto uuden television ostamiseen, vaikka nykyinen television toimii hyvin. Tällaiset ostokset vain lisäävät velkaasi ja kasvattavat kuukausittaisia menojasi.

Jos tarvitset lainaa hätätilanteeseen, kuten auton korjaukseen, kulutusluotto voi olla hyvä vaihtoehto.

Jos sinulla ei kuitenkaan ole erityistä tarkoitusta lainan ottamiselle, sitä kannattaa välttää. Käyttämällä kulutusluottoja viisaasti voit pitää velkasi kurissa ja säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

21. Opettele lainatermit, jotta ymmärrät luottosopimuksen sisällön

Kun haet lainaa, on tärkeää ymmärtää luottosopimuksen ehdot.

Luottosopimus on asiakirja, jossa esitetään lainan ehdot, kuten korko, kuukausimaksu ja takaisinmaksuaikataulu. Ymmärtämällä luottosopimuksen ehdot voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen sopimuksen.

Kaikki lainat eivät ole samanlaisia, joten on tärkeää vertailla useiden lainanantajien tarjouksia ennen päätöksen tekemistä. Jos sinulla on kysyttävää luottosopimuksen ehdoista, kysy lainanantajaltasi ennen kuin allekirjoitat mitään. Kun käytät aikaa tutustuaksesi lainaehtoihin, voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen tarjouksen kulutusluotosta.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on lainatyyppi, joka myönnetään yksityishenkilöille kulutustarkoituksiin. Tähän voi kuulua mitä tahansa uuden auton ostamisesta lomamatkan rahoittamiseen.

Kulutusluottoja myöntävät yleensä pankit, luotto-osuuskunnat ja muut rahoituslaitokset. Useimmissa tapauksissa kulutusluotto myönnetään ilman vakuuksia. Tämä tarkoittaa, että lainanottajan ei tarvitse asettaa lainan vakuudeksi mitään omaisuutta, kuten asuntoa tai autoa.

Sen sijaan lainanantaja luottaa lainanottajan luottohistoriaan ja kykyyn maksaa velka takaisin minimoidakseen tappioriskin.

Kuinka paljon kulutusluottoa voi hakea?

Tämä riippuu lainanantajasta, mutta useimmat lainanantajat tarjoavat enintään 70 000 euron kulutusluottoja.

Mikä on kulutusluoton korko?

Korko vaihtelee lainanantajan ja luottotietojesi mukaan. Se on kuitenkin yleensä alhaisempi kuin pikalainoissa tai muunlaisista lyhytaikaisista lainoista perittävät korot.

Mikä on kulutusluoton laina-aika?

Tämäkin vaihtelee lainanantajasta riippuen, mutta useimpien kulutusluottojen takaisinmaksuajat ovat 1 - 20 vuotta.

Mikä on kulutusluoton tyypillinen korko?

Tyypillinen korko on 4-20 prosenttia.

Voinko hakea kulutusluottoa ilman liitteitä?

Voit hakea kulutusluottoa ilman liitteitä, koska prosessimme on lähes täysin automatisoitu. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse toimittaa mitään papereita tai todistuksia.

Mitä tapahtuu, jos en pysty maksamaan kulutusluottoa takaisin?

Jos et pysty maksamaan lainaasi takaisin, olet vastuussa velasta sekä mahdollisista lisämaksuista ja -kuluista. Saatat myös vahingoittaa luottotietojasi, mikä voi vaikuttaa mahdollisuuksiisi saada luottoa tulevaisuudessa. Jos sinulla on vaikeuksia maksaa lainaasi takaisin, ota mahdollisimman pian yhteyttä lainanantajaan ja keskustele vaihtoehdoista.

Liittyykö kulutusluoton ottamiseen muita maksuja?

Korkojen lisäksi voi olla myös lainanlyhennysmaksuja tai viivästysmaksuja. Muista kysyä kaikista maksuista ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Voinko hakea kulutusluottoa jos olen eläkkeellä?

Kyllä, voit hakea kulutusluottoa, vaikka olisitkin eläkkeellä. Saatat kuitenkin joutua todistamaan, että sinulla on tuloja eläkkeestä tai muusta lähteestä.

Mikä on vähimmäisikä kulutusluottoa haettaessa?

Kulutusluoton ottamisen alaikäraja on 18 vuotta.

Mikä on kulutusluoton hakemisen enimmäisikä?

Kulutuslainan ottamiselle ei ole yläikärajaa. Jotkin lainanantajat saattavat kuitenkin vaatia, että olet työssä tai sinulla on säännölliset tulot, ennen kuin ne hyväksyvät hakemuksesi.

Voiko kulutusluottoa saada ilman vakuuksia?

Kyllä, voit saada kulutusluottoa ilman vakuuksia. Tämä johtuu siitä, että lainamme ovat vakuudettomia, mikä tarkoittaa, että niiden vakuutena ei ole mitään omaisuutta.

Kuinka kauan kestää saada hyväksyntä kulutusluotolle?

Kulutuslainan hyväksymisprosessi on yleensä paljon nopeampi kuin perinteisen pankkilainan. Tämä johtuu siitä, että prosessimme on lähes täysin automatisoitu. Useimmissa tapauksissa saat vastauksen muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisestä.

Onko vakuudettomien kulutusluottojen lyhennysvapaat maksullisia?

Jotkin luotonantajat voivat tarjota vakuudettoman kulutusluoton lyhennysvapautta ilmaiseksi, kun taas toiset voivat periä palvelusta maksun. Muista kysyä mahdollisista maksuista ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Voiko kulutusluoton maksaa takaisin valittua laina-aikaa nopeammin?

Kyllä, voit maksaa kulutusluottosi takaisin ennenaikaisesti. Termi "ennenaikainen takaisinmaksu" on määritelty laissa, eikä sitä tarvitse mainita luoton ehdoissa. Voit myös maksaa kulutusluottosi pois suuremmissa erissä, jolloin velkasumma pienenee euromääräisesti.

Mitä eroa on kulutusluotolla ja pikavipeillä?

Pikavipit ovat lyhytaikaisia, korkeakorkoisia lainoja, jotka on maksettava kokonaisuudessaan takaisin muutaman kuukauden sisällä.

Kulutuslainat ovat pitkäaikaisia, matalakorkoisia lainoja, joita voi käyttää moniin eri tarkoituksiin. Toisin kuin pikavipeissä, kulutusluotot on yleensä paljon alhaisempi korko ja ne ovat joustavampia. Voit siis säästää korkokuluissa ja käyttää lainaa samalla suuremman hankinnan rahoittamiseen.

Voiko kulutusluotot yhdistää?

Kyllä, kulutusluottoja voidaan yhdistää. Tätä kutsutaan lainojen yhdistämseksi, ja se voi auttaa sinua säästämään rahaa alentamalla lainan korkoa.

Lainojen yhdistämisellä voit myös pidentää laina-aikaa, mikä pienentää kuukausimaksuja.

Voiko kulutusluottoa hakea rinnakkaishakijan kanssa?

Kyllä, voit hakea kulutusluottoa yhdessä hakijan kanssa.

Tämä voi parantaa mahdollisuuksiasi saada laina hyväksytyksi ja auttaa sinua saamaan alhaisemman koron. Jos olet naimisissa, puolisosi voi toimia lainan rinnakkaishakijana.

Voiko kulutusluottoa hakea työttömänä?

Kyllä, voit hakea kulutusluottoa, vaikka olisitkin työtön. Saatat kuitenkin joutua todistamaan, että sinulla on tuloja jostain muusta lähteestä, kuten eläke tai pääomatulot.

Mitä eroa on vakuudellisella ja vakuudettomalla kulutusluotolla?

Vakuudellisen kulutusluoton vakuutena on vakuus, kuten auto tai talo.

Vakuudeton laina ei ole minkään omaisuuden vakuutena, ja se perustuu luottokelpoisuuteesi. Vakuudettomien lainojen korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisten lainojen.

Onko mahdollista hakea kulutusluotto heti tilille?

Kyllä, voit hakea kulutusluottoa heti.

Tämä johtuu siitä, että prosessimme on lähes täysin automatisoitu. Useimmissa tapauksissa saat vastauksen muutamassa minuutissa hakemuksen lähettämisen jälkeen ja rahat heti tilille saman päivän aikana.

Mitkä asiat vaikuttavat kulutusluoton todelliseen vuosikorkoon?

Kulutusluottojen todellinen vuosikorko määräytyy useiden tekijöiden mukaan, kuten laina-ajan, lainasumman ja luottotietojesi perusteella. Todelliseen vuosikorkoon voi vaikuttaa myös se, onko sinulla lainassa rinnakkaishakijaa vai ei.

Voinko saada kulutusluottoa ilman luottotietoja?

Kulutusluottoa on mahdotonta saada ilman luottotietoja.

Luotonantajat käyttävät yleensä luottotietoja riskien arviointiin. Maksuhäiriömerkintä voi vaikeuttaa kulutusluoton hakemista.

Tämän seurauksena lainanottajia, joilla on maksuhäiriömerkintöjä, saatetaan pitää riskialttiimpina, ja heihin voidaan soveltaa korkeampaa korkoa tai tiukempia lainaehtoja.

On kuitenkin olemassa muutamia keinoja tämän esteen voittamiseksi. Yksi vaihtoehto on pyytää luotollista perheenjäsentä tai ystävää allekirjoittamaan lainasi. Näin lainanantajalla on toinenkin takaisinmaksulähde, jos et maksa lainaa takaisin.

Toinen vaihtoehto on hankkia vakuudellinen kulutusluotto, joka edellyttää, että asetat vakuuden, joka toimii vakuutena lainaa varten.

Miksi en saa kulutusluottoa, vaikka minulla ei ole maksuhäiriömerkintää?

On useita syitä, miksi et ehkä voi saada kulutusluottoa, vaikka sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Yksi syy on se, että sinulla ei ehkä ole riittävästi tuloja lainan takaisinmaksuun.

Toinen syy on se, että luottotietosi eivät ehkä ole riittävän hyvät.

Lainanantajat käyttävät luottopisteitä arvioidakseen riskiäsi lainanottajana, ja alhaiset pisteet voivat vaikeuttaa lainan saamista.

Lisäksi et ehkä ole ollut nykyisessä työpaikassasi tarpeeksi kauan, jotta sinulla olisi hyvä työhistoria. Lainanantajat haluavat usein nähdä vähintään kahden vuoden vakaan työsuhteen ennen lainahakemuksen käsittelyä.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos minulla on ongelmia kulutusluottoni maksamisessa?

Jos sinulla on vaikeuksia maksaa maksuja ajallaan, ensimmäinen asia ottaa yhteyttä lainanantajaan.

Voit ehkä pidentää laina-aikaasi, mikä pienentää kuukausimaksujasi. Voit myös neuvotella uuden, sinulle edullisemman maksusuunnitelman. Jos sinulla on edelleen vaikeuksia, voit harkita lainojen yhdistämistä.

Näin voit yhdistää velkasi yhdeksi lainaksi, jonka korko on alhaisempi